Indiánský víkend

O víkendu jsme se ocitli na pár dní na Divokém Západě! Ihned po příjezdu na chatu jsme si všichni vymysleli indiánské jméno.  V našem kmeni nechyběl Rychlý Pes, Moudrý Medvěd, Lehké Pírko, Liška Ryšavá, Rychlá Ještěrka nebo Černý Mustang. První večer se o zábavu postaral náčelník kmene, Inču-čuna. Na programu byla Partička. Děti dělaly pantomimu, vymýšlely legrační historky a hrály scénky. Všichni se moc nasmáli, především při pantomimickém představení slova “ponožka” nebo “koberec”. Před usnutím jsme si četli indiánské pohádky.

Druhý den jsme opět nezaháleli. Jako správní indiáni, jsme si vyrobili čelenky, které byly naší ozdobou po celý pobyt. Výtvarné činnosti jsme prostřídali s koupáním v bazénku a hraním spousty zábavných her. Večer jsme si zpříjemnili dětskou diskotékou, na které jsme se naučili různé tanečky, a u toho jsme hráli hry. Před spaním nechybělo pokračování indiánské pohádky.

Poslední den indiány našeho kmene čekala náročná stezka, při které museli plnit spousty záludných úkolů. Na jejím konci jsme pomocí indicií rozluštili, kde se nachází schovaný poklad! Potom nezbývalo nic jiného, než si sbalit věci a s chatou se rozloučit. Jsme sice smutní, že je víkend u konce, ale zároveň se radujeme z nových přátelství a spousty nezapomenutelných zážitků.

Podívejte se na video, které vytvořil Daniel Alex Davíðsson

video

Lucie Zatloukalová