Jaro 2015 v České škole

Vorið 2015 í Tékkneska skólanum

Jaro uteklo jako voda. Děti v České škole měly dokončily učivo Prvouky pro druhý ročník ZŠ a všechny čtou, zpívají, píšou a mluví hezky česky. Kromě učení se děti věnovaly i tvořivým činnostem a měly ve společné hodině možnost zaslechnout , jak zní slovenština, kterou mluví jejich kamarádi ze slovenské skupiny.

V poslední hodině byla vyhlášená čtenářská soutěž za druhé pololetí školního roku. První cenu získal Daniel Alex, druhou cenu Katarína Björg a třetí cenu Jóhannes. Všechny děti se snažily a celé pololetí pilně četly a dostaly alespoň malou odměnu. 

Spolek ČENI získá pro své čtenáře dalších 50 dětských knih, které nasbírali studenti VOŠ CR a které přiveze spřátelená cestovní kancelář Adventura na konci června.

Spolek ČENI spolupracuje dále s kadaňským sdružením RADKA, které našim dětem věnovalo na jaře knihy a dárky, a kam na konci června přijedou učitelky Renata a Zdeňka na besedy a přednášky o naší české škole. Spolupracujeme též s asociací Módurmál a účastnili jsme se společného čtení dětské knížky Nei! sagði litla skrímslið v Městské knihovně v Reykjavíku v rámci dětského festivalu Barnamenningarhátíð.

Všichni se rozloučíme při společném grilování v Heiðmörku a pak už nastanou zasloužené letní prázdniny.