Evropský den jazyků 26. 9. – Café Lingua

V sobotu 26. září se při příležitosti Evropského dne jazyků konalo v Městské knihovně v Gerðubergu setkání ze série Café Lingua, věnované prezentaci širokého spektra jazyků, kterými se mluví jak v Evropě, tak na Islandu. Akce se konala pod záštitou městské knihovny, asociace Móðurmál a školského úřadu v Reykjavíku (SFS).

Na úvod vystoupil litevský dětský sbor, který zazpíval tradiční litevské písně, přičemž některé z nich učil i návštěvníky, poté s humorem odprezentovalo trio polských zástupců ty nejkrkolomnější jazykolamy a na závěr pobavil především přítomné děti svým vystoupením kouzelník Einar Jedinečný.

Svou prezentaci měly na Café Lingua tentokráte čeština, litevština, polština, angličtina, italština a arabaština a v neposlední řadě také Móðurmál, který představil pozoruhodnou jazykovou platformu Rady Evropy, kde je jak mnoho informací a her, tak možnost zhodnotit své jazykové kompetence. Smyslem Evropského dne jazyků je ukázat jazykovou rozmanitost v Evropě a důležitost učení se více než pouze jednoho jazyka.